Til innhold

Solfangere som energikilde

Bruk solens energi til å varme opp din bolig og tappevann med solfangere.

Solenergi

10 minutter solstråling tilsvarer 1 års globalt energiforbruk. Solens stråler kan gi oss varmt vann og varme til våre hjem store deler av året. Solfangere gir deg dermed en ren, miljøvennlig energikilde som også er helt gratis.

Solfangere til oppvarming

Et solvarmepanel eller en solfanger er i stand til å oppta solenergi og gjøre den om til varmeenergi (termisk energi). Dette i motsetning til solcellepaneler som består av fotoelektriske solceller som omdanner sollyset direkte til elektrisk strøm. Solfangere kan oppnå virkningsgrader over 50 %, mens solceller sjelden kommer over 15 %.

Dagens effektive solfangere koblet til en energisentral er en svært energieffektiv måte å dra nytte av den energien som sola gir. Et solanlegg er en enkel installasjon, har lang levetid og krever minimalt med vedlikehold. Levetiden på solfangerne oppgis til nærmere 40 år.

Solen er uten tvil vår største og viktigste energikilde

Sol er utømmelig, ren og samtidig uten unntak den største energikilden vi har. Utfordringen har vært å finne effektive måter å utnytte denne energien på. Et solenergi-system kan skaffe tilveie store deler av den energien som kreves for å varme opp vann til husholdningsbruk, og i tillegg være et utmerket supplement til oppvarming av bolig, svømmebasseng, idrettsanlegg etc.

Fra april til september vil solfangere helt eller delvis kunne erstatte den elektrisiteten som vanligvis brukes til produksjon av varmtvann, og til en viss grad også være et supplement til et normalt oppvarmingsbehov. Husets energiforbruk varierer med type hus, størrelse, plassering og antall familiemedlemmer. Selvfølgelig avhenger det også av hva slags hus du har, husets beliggenhet, alder, konstruksjon og nåværende varmesystem. Hvis husets varmeanlegg eller varmtvannsbereder bør skiftes, er det lurt å vurdere en installasjon av solfangere.

Ønsker du mer informasjon kontakt oss her

Kontaktpersoner

Magnus Vegheim

Daglig Leder

+47 906 55 000 magnus@hitechenergy.no

Joar Bjørgen

ADMINISTRATIV LEDER

+47 413 66 750 joar@hitechenergy.no

Andreas Vegheim

Økonomi og regnskap

+47 400 02 862 andreas@hitechenergy.no

Øystein Brandal

ETTERMARKEDSANSVARLIG

+47 918 05 820 oystein@hitechenergy.no

Aleksander Øverby

Prosjektleder Anlegg

+47 974 23 240 aleksander@hitechenergy.no

Christian Lillelien

Selger Varmesystemer

+47 909 30 355 christian@hitechenergy.no

Rolf Kristian Tangen

Selger Varmesystemer

+47 413 44 720 rolf@hitechenergy.no

Camilla Charlotte Børserud

Administrasjonssekretær

+47 452 12 713 camilla@hitechenergy.no

Ida Elise Myklegård

Digital Markedsfører

+47 997 72 755 ida@hitechenergy.no