Luft til luft varmepumpe - Hitech Energy - Markedsledende varmepumper
Til innhold

Luft til luft varmepumpe

Den vanligste og rimeligste typen varmepumpe, som utnytter energien i uteluften og varmer opp (eller kjøler ned) luften innendørs.

En luft til luft varmepumpe er den mest populære varmepumpen som brukes i Norge i dag. Enkelt forklart henter varmepumpen varme fra luften ute, og blåser den inn i boligen. I løpet av et år vil en luft til luft varmepumpe vanligvis levere ca. 2 til 3 ganger mer varme enn strømmen den bruker. Luft til luft varmepumper har også et filter som renser luften for støv og andre partikler.

Sammenliknet med andre type varmepumper er luft til luft forholdsvis enkel å installere. Og med en virkeeffekt helt ned til 25 minusgrader, er det en rimelig varmeløsning som gir god energibesparelse og varmedistribusjon året rundt.

mitsubishi kaiteki 6600 luft til luft varmepumpe

Vi leverer og installerer markedsledende luft til luft varmepumper fra Mitsubishi Electric. Fra vårt utvalg kan du velge den modellen som er best tilpasset din bolig. Våre eksperter gir deg gratis råd og veiledning for hvordan du kan få mest ut av din varmepumpe.

Kontakt oss for bestilling av luft til luft varmepumpe her

Fordeler med luft til luft varmepumpe

 • Sørger for jevn varme og filtrerer vekk støv og partikler. Dermed får du et bedre inneklima enn hvis du fyrer med ved eller elektriske panelovner
 • Kan brukes til kjøling om sommeren
 • Monteringen krever kun små inngrep i huset og kan installeres i de fleste boliger
 • Liten investeringskostnad sammenliknet med andre varmepumper
 • Varmekilden, som er uteluft, er tilgjengelig overalt
 • Varmepumpen har avansert tids- og termostatstyring
 • Nyere modeller leveres ofte med innebygget WiFi og kan styres med smarttelefon

Hvilken varmepumpe bør jeg velge?

Det finnes et bredt utvalg av forskjellige varmepumper på markedet i dag. Hvilket merke og modell du velger kan ha stor variasjon på både ytelse og kvalitet. Derfor er det lurt å vurdere hva som er viktigst for ditt behov. Nedenfor får du en oversikt over faktorer du burde vurdere ved kjøp av en luft til luft varmepumpe:

 • Effekt (COP): Dette er varmepumpens ytelse. Det vil si hvor høy varmeeffekt du får sammenliknet med hvor mye strøm den bruker. Velger du en varmepumpe med f. eks effektfaktor 4, og den bruker 1 kW strøm, betyr det at den vil gi 4 kW varme. Så desto høyre COP-verdi varmepumpen har, desto mer effektiv er den.
 • Årsvarmefaktor (SCOP): Mens COP måler oppvarming i en spesifikk periode, gir SCOP måling for ett helt år. Årsvarmefaktoren vil ofte gi mer realistiske tall ettersom sesongene i Norge har stor temperaturvariasjon. Et tips kan være å bruke yr.no til å sjekke temperaturhistorikken der du bor, slik at du får en ide om hvor mye temperaturen stiger og synker i løpet av året.
 • Varmepumpens lydnivå: De færreste ønsker en varmepumpe som lager støy og ulyder. Utedelen vil alltid lage en viss mengde lyd, men støy fra innedelen kan variere mye ut i fra hvilken modell du velger.
 • Plassering: For at en varmepumpe skal kunne distribuere varmen/kulden mest effektivt ut i boligen, er det viktig at den plasseres riktig. Varmepumpen bør plasseres der man oppholder seg mest, eller i den delen av boligen som kan spre varmen best.

Mitsubishi Varmepumpe

kaiteki 6600 varmepumpe

Kaiteki 6600

Mitsubishi Kaiteki 6600 er en moderne luft til luft varmepumpe som gir deg mye for pengene. Den kraftfulle og energieffektive kompressoren sikrer deg høy varmekapasitet året rundt, og kommer best ut i test for ytelse ved svært kald utetemperatur. Det sikrer deg billig energi året rundt, selv på de kaldeste dagene.

Foruten kraft og avanserte funksjoner, er Kaiteki 6600 også den eneste prisvinnende varmepumpen med sitt stilrene design. Man kan velge mellom fire forskjellige farger; Standard hvit, Perlehvit, Safirsort og Rubinrød.

Denne modellen har også innebygd WiFi, noe som gir deg muligheten til å styre varmepumpen fra din smarttelefon.

mitsubishi varmepumpe

IGURU 6600

IGURU 6600 er blant de aller kraftigste varmepumpene på markedet, til tross for at den er liten og kompakt (kun 28x83cm). Det gir muligheten til å monteres nesten hvor som helst, og er lite sjikanerende.

IGURU er også konstruert for vårt Skandinaviske klima, noe som kan gi deg hele 4,4 kW effekt ved -15°C. I tillegg har den et moderne filtersystem som gir deg frisk inneluft og filtrerer bort støv og andre partikler.

AZIRA

Mitsubishi Azira er vår anbefaling for deg som er på jakt etter en kompaktmodell som gir spesielt god kjøling. Den er designet for å levere særdeles god kjøling og behagelig innetemperatur for oppholdsrom.

Både innedelen og utedelen er blant markedets mest stillegående varmepumpe. Med et lydnivå fra hele 19dB på innedelen kan du fint ha varmepumpen på soverommet uten at den er forstyrrende.

Den kompakte størrelsen på kun 29×79 cm gir deg muligheten til å plassere den nesten hvor som helst.

mitsubishi kirigamine luft til luft varmepumpe

KIRIGAMINE

Kirigamine er gulvmodellen innen luft til luft varmepumper som gir deg optimal ytelse innen varmekapasitet, lydnivå og svært rask oppvarming med Temp Booster teknologi.

Med garantert varmeeffekt på 4,3 kW ved -15°C og varmedrift ned til -25°C – er dette gulvmodellen som garanterer deg en jevn og behagelig innetemperatur året rundt.

Vi leverer og monterer luft til luft varmepumpe for deg

Leter du etter smarte energisparende varmepumper for oppvarming, kjøling eller et godt inneklima for hjemmet ditt? Vi leverer og monterer markedets mest energieffektive varmepumper. Smart valg for deg som ønsker å redusere strømregningen. Sjekk ut våre luft til luft varmepumper og finn ut hvilken som passer ditt behov best.

Standard montering kun kr 5.250,- inkl. mva.

Vi leverer inntil 50 km fra Sandvika:

 • Opptil 4 meter rørstrekk (isolerte parrør) mellom innedel og utedel
 • Innedel plassert mot yttervegg / hullboring trevegg
 • Strømkabel link mellom inne og utedel (legges i kanal)
 • Dreneringsslange
 • Trykktesting av anlegg
 • Demo og veiledning av anlegg / fjernkontroll for kunde
 • Inntil 4 timer arbeidstid

Vi tilbyr også serviceavtaler for alle våre varmepumper.

Pris på luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumper er de rimeligste varmepumpene man får på markedet i dag. Selv om denne type varmepumpen ikke har like høy energibesparelse som f. eks Bergvarme eller Luft til vann, kan du fortsatt spare opptil flere tusen kroner i måneden. I tillegg får du et friskt og behagelig inneklima.

Pris på varmepumper luft til luft kan variere mye. Du kan i noen tilfeller risikere å betale langt mer enn nødvendig, eller få en rimelig installasjon der monteringen ikke blir gjort etter forskriftsmessig standard eller slurvete utført.

Som totalentreprenør av varmesystemer, og spesialist på varmepumper, leverer og monterer vi også luft til luft varmepumper. Er du usikker på hvilken modell du skal velge, eller har andre spørsmål, er våre eksperter klare for å hjelpe deg.

Se våre priser og tilbud for luft til luft varmepumpe og Evt. ekstra tilbehør.

Kontaktpersoner

Magnus Vegheim

Daglig Leder

+47 906 55 000 magnus@hitechenergy.no

Joar Bjørgen

ADMINISTRATIV LEDER

+47 413 66 750 joar@hitechenergy.no

Andreas Vegheim

Økonomi og regnskap

+47 400 02 862 andreas@hitechenergy.no

Øystein Brandal

ETTERMARKEDSANSVARLIG

+47 918 05 820 oystein@hitechenergy.no

Aleksander Øverby

Prosjektleder Anlegg

+47 974 23 240 aleksander@hitechenergy.no

Christian Lillelien

Selger Varmesystemer

+47 909 30 355 christian@hitechenergy.no

Rolf Kristian Tangen

Selger Varmesystemer

+47 413 44 720 rolf@hitechenergy.no

Camilla Charlotte Børserud

Administrasjonssekretær

+47 452 12 713 camilla@hitechenergy.no

Ida Elise Myklegård

Digital Markedsfører

+47 997 72 755 ida@hitechenergy.no