Til innhold

Bergvarme – energieffektiv oppvarming med bergvarme

Hent varme fra solenergi i grunnen

Bergvarme er en jevn og pålitelig energikilde som egner seg svært godt til å bli utnyttet ved hjelp av en varmepumpe. Med bergvarme kan du dekke det meste av energibehovet i din bolig. Energien som du sparer, betaler ned investeringen i løpet av 8 til 12 år (i noen tilfeller enda raskere).

Hitech Energy leverer komplette bergvarmeanlegg til alle typer bygg. Vi har lang erfaring med prosjektering og leveranse til private boliger, borettslag og næringsbygg. Vi finner optimal løsning for ditt bygg.

Hvor mye sparer du med bergvarme?

Bergvarme gir mange muligheter og god energieffektivitet

Bergvarme er solenergi lagret i fjellet, på sjøbunnen eller under gressplenen rett utenfor døren din. Hva som passer best hos deg, avhenger av omgivelsene, hvor mye energi boligen din trenger og hvilket varmesystem du har.

Borehull for varmepumper skal være utformet og spesifisert for å gi tilstrekkelig energi for effektiv drift av bergvarmepumpe. Dybden av borehullet vil være avhengig av flere variabler inkludert geologien, plasseringen av borehull er alltid stedsspesifikk. Borehull vil vanligvis være mellom 70 til 300 meter dype og kan bestå av flere brønner. Hitech Energy tilbyr prosjektering som sikrer profesjonell gjennomføring etter dagens standarder.

bergvarme fra Hitech Energy

Du kan redusere energiforbruket med opptil 80 % ved å installere en bergvarmepumpe fra NIBE sammenlignet med for eksempel en oljekjele. Dette fordi bergvarmepumpens fremste energikilder er gratis, nemlig solenergi lagret i fjell.

Testvinner NIBE F1255

Bergvarmepumpen gir deg enkel tilførsel av varmtvann og varme, og sørger for et behagelig og stabilt innemiljø – uansett hvor ekstremt været er utenfor. Og når solen steker, kan bergvarmepumpen brukes til kjøling av boligen.

bergvarmepumpe NIBE F1255

Bergvarmepumpen NIBE F1255 fikk toppresultat i Den Svenske Energimyndighetens test av varmepumper. Den er en komplett varmepumpe for oppvarming av boliger og mindre næringsbygg. Testvinneren har i tillegg integrert varmtvannsbereder – og markedets beste årsvarmefaktor.

  • Opptil 70-80 % energisparing sammenlignet med fossilt og elektrisk oppvarming
  • Høyeste årsvarmefaktor SCOP – Seasonal Coefficient of Performance
  • Svært brukervennlig installasjon og drift
  • Varmtvannskapasitet i toppklassen
Ta kontakt for Gratis Befaring

Kontaktpersoner

Magnus Vegheim

Daglig Leder

+47 906 55 000 magnus@hitechenergy.no

Joar Bjørgen

ADMINISTRATIV LEDER

+47 413 66 750 joar@hitechenergy.no

Henning Hed Jensen

Salg Energi

+47 401 72 315 henning@hitechenergy.no

Andreas Vegheim

ØKONOMIANSVARLIG

+47 908 83 978 andreas@hitechenergy.no

Simen Aspestrand

Salg Anlegg

+47 482 63 430 simen@hitechenergy.no

Øystein Brandal

ETTERMARKEDSANSVARLIG

+47 918 05 820 oystein@hitechenergy.no