Bergvarmeanlegg til St.Hansberget Borettslag - Hitech Energy
Til innhold

Bergvarmeanlegg til St.Hansberget Borettslag

Publisert:20.01.2021

Vi er svært fornøyde med jobben Hitech Energy har utført, og kan trygt anbefale bergvarme til alle som har mulighet til å få dette installert

33 Bergvarmepumper og 45 Energibrønner

Med panoramautsikt over Drammen by ligger St. Hansberget borettslag. Borettslaget består av 11 blokker med til sammen 195 leiligheter. Styret ønsket å oppgradere deres gamle varmesystem, og etter anbudsrunder med flere entreprenører og fremlagte løsningsforslag – landet valget på Hitech Energy og bergvarme.

Hele 33 Nibe F1145 varmepumper skal fordeles på 10 nye varmesentraler i hver blokk. Det nye varmeanlegget vil sørge for at alle leilighetene får en jevn og god varmedistribusjon, samtidig som at borettslaget oppnår store energibesparelser. Varmesentralene installeres med fokus på kvalitet og lønnsomhet, og vil gi 100% energidekning for alle boenheter.

– Investeringen betaler seg selv når vi sparer over én million kroner i året på strømutgifter. Anlegget betaler ned seg selv, og det koster ikke eierne noe ekstra i felleskostnader, det er kun fellesgjelden som øker. Dette er genialt!

Magnus Pedersen, styreleder i St. Hansberget borettslag

I tillegg vil eksisterende løsning for varmtvannssirkulasjon erstattes med en ny og forbedret løsning. 15 nye akkumulatortanker og 14 spiralberedere vil sikre jevn effektbelastning og redusert strømbruk for alle blokkene.

Det nye bergvarmeanlegget kan redusere energiforbruket opptil 70 %.

For å dekke energibehovet for alle varmesentralene ble det boret 45 energibrønner, hvor hver brønn er ca. 350 meter dyp. Ved hjelp av kollektorslanger som settes ned i brønnene, blir energien som er lagret i berget pumpet opp av varmepumpen.

Alle fagfolk under samme tak

Vi har alle nødvendige fagfolk samlet under samme tak. Fra våre ingeniører som prosjekterer – til brønnborere, rørleggere, elektrikere og anleggsarbeidere som utfører arbeidet.

Dette gir oss en unik fordel til å levere komplette prosjekter, uten involvering fra andre entreprenører. For St.Hansberget- og andre- borettslag, betyr dette:

  • Oversiktligere tilbud
  • Raskere gjennomføring
  • Minsker evt. misforståelser
  • Kun én aktør å forholde seg til

Les: Slik sparer de millioner på strøm: – Og så setter vi opp elbil-ladere.

Les: Nå får Magnus full nytte av energibrønnene: – Jeg går rundt og gliser hele tiden

Velg en totalentreprenør

Som spesialist og eneste totalentreprenør av bergvarme og vannbåren varme, kan vi skreddersy varmeløsninger for din bolig eller borettslag. Har du spørsmål rundt bergvarme eller andre varmeløsningerkontakt oss for en uforpliktende befaring.

Del på: